torstai 25. syyskuuta 2014

Fiestas Patrias

Taas on menny pari viikkoa siitä ku viimeks päivittelin kuulumisia... Ja ne oli mahtavat pari viikkoa! 13.-14.9. oli Rotex-viikonloppu Viña del Marissa ja se oli ihan mahtavaa! Paras vaihtariporukka ikinä ja ihanista ihanimmat Rotexit. Oli ihana nähä heijät taas (vaik valitettavasti ihan kaikki ei päässy tulemaan). Bussimatkat oli pitkiä ja lauantaina piti herätä tosi aikasin, koska bussimatka kesti viis tuntia ja Viñassa piti olla kymmenen maissa. Tavattiin Rotexit ja muut vaihtarit Viñan linja-autoasemalla ja ku kaikki oli paikalla, meillä oli muutama tunti vapaa-aikaa, joten kierreltiin kauppakeskuksessa ja lähinnä juteltiin kaikesta mahdollisesta ja kerrottiin tähänastisista kokemuksista. Sen jälkeen mentiin yhen Rotexin, Camin luo, missä me juhlittii etukäteen 18. päivää ja pidettiin hauskaa. Ihan paras porukka ikinä ja ne ihmiset on niin hulluja haha♥ Sunnuntaina matkustettiin takasin kotiin ja meillä La Serenaan menijöillä bussimatka kesti kaheksan tuntia. Oikeesti kaheksan tuntia! Mä en tiiä mitä kiertoreittiä me mentiin mut kaheksan tuntia se kesti. Ku päästiin perille aattelin et ihanaa, pääsen kotiin ja pääsen suihkuun ja saan ottaa rennosti loppupäivän mut ku sit papá ilmotti et me mennäänki suoraan sukulaisten luo viettämään iltaa. Muut oli ollu siellä jo jonkun aikaa ja papáki oli tullu sielt vaan hakemaan mua. Se ois voinu olla ihan kivaaki jos se ois ollu joku toinen päivä, koska just sillon musta tuntus ku oisin ollu zombie.. Olin just matkustanu bussissa kaheksan tuntia, en ollu syöny kauheesti sitte edellisen aamun jälkeen ja edellinen ilta oltiin juhlittu, joten just sillon en oikeen jaksanu olla kauheen sosiaalinen ja ilonen. Olin aika onnellinen ku vihdoin pääsin nukkumaan joskus myöhään illalla... Mut silti oli hauska viikonloppu! :) 
     Maanantaina en tehny kauheesti mitään, nautin vaan lomasta ja tiistai meni vähän samalla tavalla paitsi illalla menin taas Francescan kannsa istumaan iltaa sen joittenki kavereitten kanssa ja siit tuliki lopulta aika mielenkiintone ilta... :D Ja sitte tuli keskiviikko ja hartaasti odotettu reissu Pisco Elquiin! Mentiin sinne bussilla ja se matka kesti pari tuntia. Perillä me mentiin meijän vuokramökille, missä osa tytöistä oli jo. Se oli kaheksan hengen mökki mut meitä oli siel vissiin 16 :D Siellä asettauduttiin taloks ja pikkuhiljaa sinne rupes saapuu enemmän porukkaa. Illemmalla laitettiin ruokaa ja grillailtiin ja juteltiin (tosin mä en ymmärtäny ihan kauheest ellei joku puhunu suoraan mulle). Ilta ja yö juhlittiin ja tanssittiin ja vaelleltiin ympäri Pisco Elquii (joka on siis se kylän nimi) ja nähtiin tuttuja ja oli ihan älyttömän kivaa! Mä menin viimesenä nukkuman samaa aikaa kahen muun tytön (Flon ja Barbaran) kanssa eli joskus kuuden aikaan aamulla ja nukuin about kolme tuntii sinä yönä.. Seuraavana päivänä ku oltiin heräilty ja syöty aamupalaa kukin tahollaan me, jotka jäi päiväks sinne lähettiin "keskustaan", missä oli sellanen pieni puisto mis tapahtus kaikenlaista ja ihmiset kerääntys sinne. Kierreltiin kans kattelemassa sellasii pienii kojuja, missä myytiin kaikkii koruja ja pientä tilpehööriä. Ku päästiin takas mökille, lähinnä otettiin rennosti ja maattiin ulkona ja otettiin aurinkoa (koska siel on aina lämmin päivisin ja se oli niin ihanaa♥). Siinä ku makoiltiin ja juteltiin ni yhtäkkii Barbi ilmotti et yks meijän koulun opettaja on kuollu. Se oli meijän koulun "johtava" liikunnanopettaja. Mä ja kaikki muut tiedettiin, että hänellä oli syöpä ja et hänellä ei ollu paljon elinaikaa mut se oli silti shokki monelle. Mä olin perjantaina hautajaisissa Francen ja Stefan kanssa ja siellä oli melkeen koko koulu. Mut ei siitä sen enempää.. Takas siihen torstaihin: vähän myöhemmin me mentiin poikien asunnolle ja siel taas grillailtiin ja juteltiin ja jälleen oli hauskaa. Lähettiin edeltä Francen, Flon ja Barbin kanssa ja mä ja Fran mentiin edeltä mökille ja muut tuli myöhemmin perässä. Siit lähti taas uus ilta käyntiin ja se oli vähintään yhtä hullu ku eka yö :D Jossain vaiheessa Stefaki ilmestys sinne (se ei nukkunu siel meijän kanssa vaan se oli sen kavereiden ja poikaystävän kanssa syrjemmässä pienellä telttailualueella, missä ei ollu muita ku he) ja mä lähdin heijän kanssa heijän teltoille ja vietin siellä muutaman tunnin. Kun tulin takas jatkettiin tanssimista ja juhlimista mökillä ja juoksenneltiin taas ympäri Piscoo. Nukkumaan menin jälleen viimesenä Barbin kanssa, tällä kertaa seittemän jälkeen ja nukuin vajaa kaks tuntii. Perjantain olin siis jälleen kerran zombie ja vielä nälkäinen zombie, koska ruokaa sain vasta kunnolla myöhään hautajaisten jälkeen ku mentiin mamán siskon Karenin luo ja vietettiin siellä iltaa ja juhlistettiin 18. päivää.
     Lauantaina olo oli vieläki vähän zombie ja olin aatellu ottaa rennosti koko päivän ja päivittää blogia ku vaihteeks joku sanoo yhtäkkii et "Sara, vamos!" ja mä oon et "Täh? Minne? Nyt vai?" ja silt istumalt me kaikki muut lähettiin taas piknikille samaan paikkaan mis oltiin kerran aikasemminki oltu, paitsi Stefa, jonka piti vaihteeks jäädä opiskelemaan. Sunnuntaina mamán toisen siskon, Ursulan perhe tuli syömään meille, koska he asuu Santiagossa ja he oli tullu tänne viettämään lomaa ja juhlimaan perheen kanssa mut sit heijän piti lähtee jo takasin :( Illalla pääsin Coquimbon (eli ihan La Serenan kyljessä olevan kaupungin) kuuluisaan pampillaan, missä ihmiset myy halvalla kaikkee tavaraa mitä vaan voi kuvitella ja ihmisiä oli ihan järjettömasti! Mä löysin sieltä ihanan huivin (2000 pesoo) ja sellasen pienen laukun, jota olin ettiny (7000 pesoo) tosi halvalla (700 pesoo on noin 1 euro et siitä voi laskee...). Haha Pipo osti sielä pikkuruisen kilpikonnan, joten nyt meillä on kilpikonna :D 
     Maanantaina alko taas koulu ja eilen sain vihdoin mun koulupuvun hameen! Eihän siinä menny ku puoltoist kuukautta... Ei oo yhtä lämmin ku housut mut huomattavasti kivempi :D Sain kans vihdoin Chileläisen operaattotin ja mul on prepaid liittymä. Siinäki meni se puoltoista kuukautta mut loppujen lopuks koko hommaan (SIM-kortin hakemiseen ja rahan lataamiseen) meni about vartti :D Mut nyt ollaan siinä vaiheessa että enää "vähän" kuvia ja tän päivänen romaani on tässä!


Meil oli Viñassa cueca kilpailu ja siit ei oike tullu mitää mut hauskaa oli :D
Moritz, minä, Astrid ja Jakob


Kyllä, kiipesin katolle...ikkunasta.


Eikä muuten ollu pahat maisemat


Bussimatka


La Serena Coquimbosta katottuna ♥


Just saavuttu Pisco Elquiin


Vuokramökki. Ei ollu mikää unelmahuvila mut on sitä huonommassaki nukuttu ;) Paras sisko ikinä♥
Joo, lähes kalju kissa tuossa etummaisena...Puisto


Ihanat♥Ei kommentteja:

Lähetä kommentti